FAQ

Lees hieronder de FAQ voor al je vragen omtrent Høtspot Festival.

Hoe en wat?

FAQ

Tickets

Jouw toegang tot Høtspot

Wanneer start de ticketverkoop?

De ticketverkoop van Høtspot Festival 2021 is gestart; scoor je tickets in onze ticketshop.

Vanaf wanneer kan ik mijn tickets op naam zetten?

Het op naam zetten van tickets is mogelijk vanaf vrijdag 29 oktober tot gedurende het event. Je ontvangt hierover een e-mail vanuit Paylogic.

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Let op: Het op naam zetten van tickets is mogelijk vanaf vrijdag 29 oktober tot gedurende het event. Je ontvangt hierover een e-mail vanuit Paylogic!
Je gekochte Høtspot tickets moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

  • Vanaf vrijdag 29 oktober ontvang je een mail van Paylogic. Hier vind je een link naar de pagina om voor iedere ticketontvanger zijn of haar persoonlijke informatie toe te voegen. Klik na het invullen op doorgaan!
  • Controleer goed of de gegevens juist zijn ingevuld en klik op bevestig. De personalisatie van je ticket(s) is afgerond.
  • Je ontvangt een e-mail met daarin de gepersonaliseerde tickets.

NB: is het vrijdag 29 oktober geweest en heb je geen bevestigingsmail ontvangen of ben je de e-mail met je tickets kwijt? Vraag deze opnieuw aan via deze Paylogic-site!

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen of wijzigen?

Wil je plots iemand anders mee nemen, heb je niet de correcte informatie ingevuld of wil je je ticket verkopen? Geen probleem! Er zijn twee opties:
Optie 1: Verkoop je tickets via Ticketswap. SecureSwap betekent dat de verkochte tickets worden worden omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Hierdoor is het 100% veilig om je tickets via dit platform te verkopen en te kopen.
Optie 2: via de speciale ‘Name Change Module van Paylogic‘ kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig zelf aanpassen. Houd er rekening mee dat voor het aanpassen €3,- per ticket in rekening wordt gebracht. Het overdragen van tickets is mogelijk t/m het event.

Ik heb een ticket gekocht maar heb deze niet ontvangen óf ik kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?

Als je na vrijdag 29 oktober de Paylogic-mail kwijt bent, gebruik dan deze pagina om je ticket opnieuw toegestuurd te krijgen.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service.

Het e-mailadres bij mijn bestelling klopt niet (meer). Wat nu?

Dit kunnen wij niet voor je aanpassen, maar Paylogic kan dit wel doen voor je. Op deze pagina vind je de benodigde informatie.

Kan ik veilig een ticket kopen of verkopen via Ticketswap?

Ja, dat kan via deze pagina! Met SecureSwap worden verkochte tickets omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Hierdoor is het 100% veilig om je tickets via dit platform te verkopen en te kopen.

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Als je je ticket(s) print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. Het is echter níet noodzakelijk om de tickets in kleur te printen (tenzij specifiek vermeld op het ticket). De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

Het is ook mogelijk om je ticket te laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Høtspot gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Hoe kan ik betalen tijdens Høtspot?

Bij Høtspot betaal je met munten. Deze zijn te koop op het festivalterrein bij de kassa’s bij de hoofdingang of achteraan op het terrein. Bij de kassa’s accepteren we contant geld, maar je kan ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het te allen tijde zal doen. Toch adviseren we je om wat contant geld mee te nemen omdat er op technisch gebied helaas altijd iets mis kan gaan. Zoals ze in Engeland zeggen: Better safe than sorry!

Ik heb een (andere) vraag over mijn ticket(s)

Voor vragen over je tickets, betalingen of je bestelling, kun je contact opnemen met Paylogic Customer Service via deze pagina.

FAQ

Overige vragen

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Høtspot Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen bij de beveiliging bij de hoofdentree. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Mijn vraag is nog niet beantwoord

Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Daar proberen wij je vraag zo snel en volledig mogelijk te beantwoorden. Houd alsjeblieft rekening met een beetje vertraging i.v.m. de drukte.
We zullen je toegestuurde vraag niet beantwoorden als deze wel in onze FAQ staat. We doen dit om tijd vrij te houden voor het snel en duidelijk reageren op nieuwe vragen.

FAQ

Het festival

Alles wat je wil weten over Høtspot

Wat is Høtspot Festival?

Høtspot Festival is het allergekste winterfestival van Nederland. Na acht jaar in de vriezer, is het op zaterdag 6 november 2021 EINDELIJK tijd om onze feestbol weer door elkaar te schudden. Ja, het is tijd. De eerste zaterdag van november wordt op het terrein van de Universiteit Twente plaats gemaakt voor gênante dansmoves, rondvliegende Rudolfs, confetti in je onderbroek, polonaises met je vrienden en oer foute guilty pleasures. Trommel je vrienden dus op tijd bij elkaar, want deze editie wordt er één om niet snel te vergeten!

Waar en wanneer is Høtspot Festival?

Høtspot Festival zal plaatsvinden op zaterdag 6 november 2021 op het terrein van Universiteit Twente, Enschede. Het start om 14:00 uur en zal afsluiten om klokslag 0:00 uur.

Zet jezelf alvast op aanwezig op Facebook!

Hoe oud moet ik zijn?

Voor dit evenement moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Zorg dat je legitimatie bij je hebt, hier kan naar gevraagd worden.

Wat is het toegangsbeleid in verband met corona?

Ons doel is om Høtspot Festival in de vertrouwde vorm te organiseren; toegankelijk voor iedereen. Echter is dit niet aan ons. De overheid beslist over de maatregelen, dus ook de voorwaarden waarop een festival doorgang kan vinden. Daar hebben wij ons als organisatie aan te houden.
Op deze website van de rijksoverheid kun je nagaan wat je op dit moment nodig hebt om Høtspot te bezoeken. Het is mogelijk dat dit zal veranderen, kijk dus vlak voor het evenement deze informatie nog een keer na.

Als je niet gevaccineerd bent en ook niet hersteld bent van corona, kun je je laten testen. Informatie hierover vind je op de website van Testen Voor Toegang. Een negatieve test is momenteel 24 uur geldig.

Neem je legitimatiebewijs mee, iedereen wordt gecontroleerd.

(Update: 26 oktober 2021)

Hoe gaan jullie om met het winterweer in november?

Op Høtspot Festival zullen de 3 grote area’s bestaan uit verwarmde tenten, zodat iedereen er warmpjes bij kan staan. Daarnaast zorgen wij voor genoeg feest en vertier zodat je ook buiten niet stil hoeft te staan. En ohja, laten we de hottubs niet vergeten. Neem voor de zekerheid wel je jas (en je zwembroek) mee!

Tot hoe laat kan ik het festivalterrein nog op?

Het is mogelijk om tot 22:00 uur het festivalterrein te betreden met een geldig ticket.

Kan ik het festivalterrein tussendoor verlaten?

Nee, dit is niet toegestaan.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, mix-drankjes, snacks, maaltijden en fruit. En uiteraard hebben we de winterse klassiekers. Van sappige rookworsten tot de chocomel waar je altijd je tong aan brandt.

Het is dan ook niet toegestaan om je eigen eten of drinken mee te nemen. Maar geloof ons, dat is nergens voor nodig met al dat lekkers hier.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar?

Op het festivalterrein zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Het is niet toegestaan in festivaltenten en overige afgesloten festivalruimtes te roken (waaronder ook het roken van een e-smoker). Wij kunnen hiervoor worden beboet door de NVWA. Bij herhaaldelijke overtreding hiervan kan je de verdere toegang tot het evenement worden ontzegd.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Høtspot Festival gebeuren via onze nieuwssite.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kan opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. De prijs is €10 en deze kun je ter plekke kopen. Betalen kan cash of met PIN.

Help! Mijn mobiel is leeg... Wat nu?

Geen zorgen! Ook hier hebben we aan gedacht. Er zijn powerbanks (mobiele batterijen om je telefoon mee op te laden) bij de merchandisestand en het freshpoint te koop.

Let op! Bij de merchandisestand en het freshpoint op Høtspot Festival kun je niet met munten betalen (wel contant of met PIN).

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens Høtspot Festival!

Elk jaar zijn we weer verheugd met het aantal jonge moeders die toch onze events niet willen missen! Deze jonge moeders hebben soms een momentje nodig om wat zaakjes te regelen, dit kan uiteraard bij ons in de EHBO en dit hoef je niet vooraf te melden 🙂

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

FAQ

Huisregels

Wat je nog even moet weten

Wat zijn de huisregels?

Het is belangrijk om de huisregels te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je festivalbezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Wat mag ik niet meenemen naar Høtspot?

Food & Beverages – Het is niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op Høtspot. Heerlijke hapjes uit alle windstreken, pizzapunten, patat, burgers: Høtspot heeft het echt allemaal!

Vloeistoffen – In verband met veiligheidsredenen is het ook NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je even op te frissen of je haren even bij te (laten) werken.

Drugs, wapens en andere verboden middelen – Kortom: alles waarmee je jezelf of iemand anders mee kunt bezeren of letsel toe kunt brengen. Bij de ingang hangt een complete lijst met alles wat verboden is. Gelukkig zijn er nog veel meer dingen wél toegestaan!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Mag ik professionele fotoapparatuur meenemen?

Het is niet toegestaan om (semi)professionele fotografie- en videoapparatuur (met verwisselbare lenzen) mee het festivalterrein op te nemen. Smartphones en kleine compactcamera’s met een ingebouwde lens zijn wel toegestaan. Het mediateam van Høtspot zal daarnaast aanwezig zijn om iedere hoek van Høtspot vast te leggen. Deze beelden komen na het event z.s.m. online te staan.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@absolutelyfresh.nl).
Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Høtspot Festival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Høtspot?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van Høtspot. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

FAQ

Vervoer

Van A naar Høtspot

Heb jij een vraag over vervoer?

Dan kun je het beste even kijken op onze vervoerpagina. Hier staat alles overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Overnachten

Als je van ver komt

Waar kan ik overnachten?

Het U Parkhotel bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente en ligt op loopafstand van de entree. Dit is echter (nog) niet vanuit ons geregeld en zul je dus zelf moeten boeken.

Er zijn verder in en rond Enschede diverse mogelijkheden om te overnachten. Via deze pagina vind je overige hotels en appartementen.

FAQ

Pers

Høtspot in the picture

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen kun je het formulier op deze pagina invullen en opsturen.

FAQ

Omwonenden

Als je echt in de buurt woont

Komen omwonenden in aanmerking voor vrijkaarten?

Nee, direct omwonenden ontvangen geen vrijkaarten. Wel zullen wij hen (via de universiteit) in oktober informeren over de gang van zaken.